DOLAR 34,2927 % 0.15
EURO 37,0900 % -0.21
STERLIN 44,5710 % 0.06
FRANG 39,5892 % 0.07
ALTIN 3.021,69 % 0,32
BITCOIN 67.072,00 -1.068

Danimarkalı öğrencilere “Kaligrafiye İlk Adım” dersi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Danimarkalı öğrencilere “Kaligrafiye İlk Adım” dersi
0

Doğu Güneydoğu Kültür ve Sanat Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Fatma Çiçek Geyik, Kardeş Okul Projesi kapsamında Danimarka’dan Türkiye’ye gelen öğrencilere, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde Kaligrafiye İlk Adım dersi verdi.

Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Kardeş Okul Projesi kapsamında Danimarka’nın Helsinge şehri Gribskov Gymnasium’dan 26 öğrenci ve 2 öğretmeni ağırladı.

Türk Sanatını tanıtmak amacıyla 3 Ekim 2022 Pazartesi günü Danimarkalı ve Türk öğrencilere, Doğu -Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Denetleme Kurulu Başkanı aynı zamanda Kaligrafi Sanatçısı Fatma Geyik “Kaligrafiye İlk Adım” adlı bir atölye çalışması uyguladı.

Atölye çalışmasında öğrenciler, Kaligrafi Sanatının tarihçesi, bu alanda uzun yıllar emek vermiş sanatçılar ve eserleri hakkında bilgi alırken Kaligrafi ile yazılmış, uluslararası barışın, kardeşliğin, sevginin ve tebessümün önemini içeren sözleri de incelediler.

Konuk heyet, Kaligrafi ile uygulama yaparken bu sanatın zorluğunu fark edip, sanat eserlerinin uzun zaman çalışarak emek verip başarmanın sonucu ortaya çıktığını bir kez daha idrak ettiler.

Fatma Geyik, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Türk Sanatının tanıtılmasında önderlik eden Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Müdürü Sedat IŞIK’a, atölye çalışmasının organizasyonunda emek veren Görsel Sanatlar öğretmeni Hale ÇİFTÇİ’ye ve Tülay YILMAZ’a teşekkür ederiz…

Sanatsal ve kültürel değerlerimizin dünyaya tanıtılması ve desteklenmesi daha güçlü bir Türkiye demek olacaktır” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YORUM YAP

Fatma Akgün Kurt 6 Ekim 2022 / 17:05 Yanıtla

Tebrik ediyorum arkadaşım