DOLAR 34,4676 % 0.32
EURO 37,2859 % 0.45
STERLIN 44,9401 % 0.71
FRANG 39,8654 % 0.45
ALTIN 2.995,42 % 1,39
BITCOIN 68.344,00 1.1

KKTC’ye gelen depremzedeler ne acıkıyor ne de susuyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
KKTC’ye gelen depremzedeler ne acıkıyor ne de susuyor
0

Hüseyin Uğur Aktürk/GİRNE

11 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra evlerine giremeyen vatandaşlar bulundukları şehirleri terk ederek farklı geçişi iskân etmeye başladılar.

Kendilerini daha güvende hissettikleri Ankara, Antalya ve Mersin’in yanı sıra KKTC’deki yakınlarının yanlarına da sığınan depremzedelere hayırsever iş insanları kucaklarını açtılar.

Girne’de “Acıktım Susadım” isimli cafe de, Türkiye’den gelen depremzedelere çorba ve çay ikramında bulunmaya başladı.

İş yerinin camına “Türkiye’den gelen depremzede vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sıcak çorbamız, çayımız vardır” şeklinde yazılan duyuru üzerine Acıktım Susadım Cafe’ye uğrayan ve çayını, çorbasını içen depremzede vatandaşlar da duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve söz konusu iş yerinin sahibine teşekkür ettiler.

Acıktım Susadım Cafe yetkilileri ise, söz konusu davranışın insani bir görev olduğunu belirterek, “Böyle günlerde yardımlaşma, dayanışma içerisine girmeyeceğiz de ne zaman gireceğiz? Kapımız depremzede vatandaşlarımıza gün boyu açık, ne zaman dilerlerse buyursun gelsinler. Allah, böyle afetlerden korusun, acımızı kolay atlatmamızı nasip etsin” dediler.

YORUM YAP