DOLAR 33,9803 % -0.07
EURO 37,8764 % 0.42
STERLIN 44,9061 % 0.27
FRANG 40,2437 % 0.19
ALTIN 2.755,15 % 0,98
BITCOIN 56.517,11 -0.026

Isparta Belediye Meclisi’ndeki ceza uygulaması

Yayınlanma Tarihi : Google News
Isparta Belediye Meclisi’ndeki ceza uygulaması
0

Müslüm Aktürk yazdı…

Isparta Belediye Meclisi’nde ilginç bir ceza uygulaması başlatılmış. Toplantıya geç kalan, meclis üyelerinin tümüne yemek ziyafeti çekecekmiş.

Uygulamanın üçüncü şanslısı AK Partili Bilal Türe olmuş.

Aydemir Alabalık Tesisleri’ndeki ceza yemeğine davet üzerine biz de katıldık. Bazı meclis üyeleri ise, yemeğe ailece iştirak ettiler.

Aslında ceza da olsa bu uygulamanın hayra vesile olduğunu gördük.

Üyeler meclis toplantılarındaki tartışmadan uzak; birbirleriyle dayanışma, kaynaşma fırsatı buldu.

Bu vesileyle aileler de tanıştı.

Davetlilerin yemyeşil doğal ortamda, şırıl şırıl akan su sesleri altında güzel vakit geçirdiklerini gözlemledik.

Hayra vesile olan “geç kalana yemek ceza uygulamasını” kim düşünmüşse tebrik ederiz.

***

Sayın Başkan Şükrü Başdeğirmen’le sohbet ederken Bilal Türe’nin bundan sonraki toplantılara herkesten önce geleceğini ifade ettim.

Bunun üzerine Sayın Türe’nin yaptığı savunma ortamı daha neşelendirdi.

Bilal Türe toplantıya vaktinde gelmiş. Aracını park ettiğinde güvenlik görevlisi park ettiği yerin uygun olmadığını söylemiş. “Orası, burası” derken belediye binasının önünde biraz oyalanmış ve bu yüzden toplantıya geç kalmış.

Başkan Başdeğirmen’in de o akşam neşeli olduğu dikkatimizi çekti. Bilal Türe’nin geç kalış nedenine yaptığı savunma üzerine, Sayın Başdeğirmen’in “Ben pencereden aşağıya baktığımda geldiğini gördüm ve güvenlik görevlisine seni oyalamasını söyledim” sözleri gülüşmelere yol açtı…

***

Bu arada ceza uygulamasıyla ilgili bir anımı, Sayın Başdeğirmen ve sayın meclis üyelerine anlatma fırsatım oldu. Şöyle ki:

Anadolu Ajansı’ndan emekli olduktan sonra İstanbul’dan memleketim Şanlıurfa’ya dönmüştüm. Çıkardığımız yerel gazetedeki personeli, gazeteyi hazırlarken haberin dışında internette başka işlerle uğraşmamaları şeklinde uyarmıştım. Uğraşanlara ise oğlum dâhil bir tepsi kadayıf cezası veriyordum. Bu cezalar nedeniyle gazetedeki herkes bol bol kadayıf yedi. Ancak bu cezaları ödeyenler öyle yararını gördüler ki, oğlum şu anda Anadolu Ajansı’nda muhabirlik yapıyor, en çok ceza alan diğer personelimiz ise doktor…

Dolayısıyla yemek cezası Sayın Bilal Türe’ye belki de siyasette daha iyi bir konumun yolunu açacaktır…

Bu arada, “ceza yemeği” diyoruz ama aslında bu kadar insana ikramda bulunmanın herkese kısmet olmayacağını da hatırlatmak isteriz…

***

Isparta Belediye Meclis Üyesi Bilal Türe’nin ikramında dikkatimizi çeken bir diğer husus CHP’li üyelerin toplu halde ayrı bir yerde oturmaları oldu.

Ortam tartışmaya uygun değil!

Muhalefet etmeden 3-4 saat nasıl dayanacaklar?

Muhalefeti bu defa oturma düzenine mi yaptılar?

Merak ettik, soruşturduk tabi.

Düşündüğümüz gibi değilmiş.

Herkesten önce gelip hoşlarına gittiği için oraya oturmuşlar…

***

Velhasıl kelam, “geç kalanın yemek ikramında bulunması” uygulamasının meclis üyeleri arasındaki kaynaşmayı pekiştirdiği aynı zamanda lokanta esnafına da katkı sağladığı için devam ettirilmesinde fayda var…

Öte yandan Aydemir Alabalık Tesisleri Sahibi Sayın Mustafa Aydemir ve ekibine güzel ev sahipliğinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.

YORUM YAP