DOLAR 34,0882 % -0.02
EURO 37,9804 % 0.15
STERLIN 45,1310 % 0.39
FRANG 40,3363 % 0.21
ALTIN 2.800,04 % -0,57
BITCOIN 60.238,00 -0.225

İzmirli yolcular emin ellerde

Yayınlanma Tarihi : Google News
İzmirli yolcular emin ellerde
0

İzmir Belediyesi Elektrik Su, Havagazı, Otobüs ve Troleybüs Umum Müdürlüğü (ESHOT)’ne ait otobüslerde yolculuk edenler şimdi daha emin ellerde. ESHOT’un kadın sürücüsü Nursel Azalma, tur ve mikser şoförlüğünden sonra şimdi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüste direksiyon sallıyor.

Kadınların fiziki ağırlık dışındaki her alanda bulunması gerektiğini belirten ESHOT şoförü üç çocuk annesi Nursel Azalma, iki yıldan beri İzmir halkına şoför olarak hizmet ettiğini ancak daha önceden de aile bütçesine katkıda bulunmak için çiftçilik dahil farklı sektörlerde görev yaptığını söyledi.

ESHOT’a başlamadan tur şoförlüğü ve mikser şoförlüğü ile direksiyon eğitmenliğinin yanı sıra bir çok sosyal projelerle uğraştığını vurgulayan Nursel Azalma, şöyle devam etti:

Biz bayanlar fiziki ağırlık dışında her alanda bulunmalıyız, kendimizi geliştirip hayatın bütün zorlukları ile mücadele etmeliyiz.

ESHOT’tan önce çiftçilik ile uğraşıyorum çiçek yetiştiriciliği yapıyorum. Şimdiki işimi severek yapıyorum. Bize bu işte imkân verip çalışmamıza sebep olan İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer beyfendiye minnettarız. Çünkü bu proje onun sayesinde olup çalışmamıza imkân sağlamıştır. Bütün şoför meslektaşlarıma kolaylıklar diliyorum işimiz çok zor, emek isteyen bir iş. Ünlü filozof Konfüçyüs’ün ifade ettiği gibi; ‘Sevdiğin işi yaparsan ömür boyu çalışmazsın.”

HERKES MEMNUN

Bu arada ESHOT’un Kadın Sürücüsü Nursel Azalma’dan otobüsünde yolculuk eden vatandaşların yanı sıra mesai arkadaşları da memnun.

ESHOT Hareket Memuru Murat Şahin, erkek şoförlere verilen görevlerin aynısının Nursel Azalma ve bünyelerindeki diğer kadın şoförlere de verildiğini belirterek, “Nursel hanımla ilgili ne vatandaşlardan ne de mesai arkadaşlarından bugüne kadar herhangi olumsuz bir tepki almadık. İşini düzgün yapıyor, vatandaşla diyaloğu çok iyi. Kadın şoför sayımızın artmasından mutlu oluyoruz.” dedi.

YORUM YAP