DOLAR 34,1914 % 0.2
EURO 37,1252 % 0.1
STERLIN 44,6602 % 0.36
FRANG 39,5133 % 0.24
ALTIN 2.979,87 % 0,86
BITCOIN 67.842,19 0.587

YAKUPLU ORTAOKULU’NUN YENİ VİZYONU: HER ALANDA DONANIMLI ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK

Yayınlanma Tarihi : Google News
YAKUPLU ORTAOKULU’NUN YENİ VİZYONU: HER ALANDA DONANIMLI ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK
0

Beylikdüzü Yakuplu Ortaokulu 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında müdür olarak atanan Gül Ballı, çalışmalarıyla öğrencilerinin ufkunu açıyor. Ballı’nın; bilimsel çalışmalar başta olmak üzere öğrencileri için hazırladığı çok sayıda proje velilerden de taktir görüyor.

Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 19 yıldır öğretmen, idareci olarak görev yapan Gül Ballı, geçtiğimiz eğitim öğretim yılı başında Beylikdüzü Yakuplu Ortaokulu’na müdür olarak atandı. Eğitim camiasında özverili çalışmaları ile dikkat çeken Ballı, kısa sürede okulun vizyonunu genişletirken öğrencilerin de ufkunun açılmasına yardımcı oldu.

BİLİM VE HAYATI BÜTÜN GÖRMEK GEREKİR

-Görev yaptığınız her okulda farklı projeler gerçekleştirdiniz bunlar hakkında bilgi verir misiniz?

Ben öğretmenliğe 19 yıl önce Ağrı’nın Tutak ilçesinde sözleşmeli olarak başladım. İlk atamam  Erzurum’un  Köprüköy ilçesine oldu. Sonra İstanbul Esenyurt Sonnur Yalnızoğlu Ortaokulunda öğretmen olarak çalıştım. Beylikdüzü Borsa İstanbul Ortaokulu ve Koç Ortaokulunda müdür yardımcılıkları yaptım. Beylikdüzü Borsa İstanbul Ortaokulunda zeka oyunları yarışmalarında Öğrencilerimle Bölge Finallerine kadar yükseldik, halk oyunları çalışmalarının yanı sıra KİTAP KURDU projelerinde aktif rol aldım. Proje kapsamında. AL GÖTÜR OKU GETİR sloganıyla okulun kütüphanesini okuması için çocukların yanı sıra halka da açtık. TÜBİTAK’la ortak projeler hayata geçirdik. Yine daha önce görev yaptığım okulda öğrencilerimizi; bilimsel çalışmaları yerinde görmeleri amacıyla (CERN) Avrupa nükleer araştırma merkezine götürdük. Tüm bu projelerde amacımız çocuklarımızın bilimsel yaklaşım kazanmalarına katkı sağlamak, onları yurt dışındaki Türk ve yabancı bilim adamlarıyla buluşturarak hayata ve bilime farklı bakış açıları ile yaklaşmalarına vesile olmaktı. Ancak yaşam bir bütün çocukları sadece bilimsel verilerle donatmak yetmezdi. Sosyal ve kültürel alanlarda da bilgili, bilinçli bireyler olmalarını hayata dokunmaları için onları bu alanda geliştirecek projeleri de öğretmen arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik.

 ÖĞRENMEK SINIRSIZDIR

-Siz öğretmen olduktan sonra da öğrenmeye devam ettiniz bunun nedeni nedir?

İnsanlar hiçbir zaman ‘her şeyi biliyorum’ dememeli, her yeni gün öğrenilecek o kadar çok şey var ki, öğrenmeye açık ve istekli olmalıyız. Biz öğretmenler de kendimizi çağın gerekliliklerine göre sürekli geliştirmeliyiz bunun için de öncelikle bizimde hayat boyu öğrenmemiz gerekiyor. Okuldan arta kalan zamanlarımda yine çocuklara yeni bakış açıları kazandırmak için farklı alanlarda akademik çalışmalarımı sürdürüyorum. Bu kapsamda bir yandan eğitim camiasında öğrencileri geleceğe hazırlarken bir yandan da İstanbul Üniversitesi Cam-Seramik, İstanbul Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği,  Ahmet Yesevi Üniversitesi /Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisansımı tamamladım. Halen İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Akademik altyapının öğrencilere aktarımını kolaylaştırdığına inandığım Müzik, Tiyatro, Drama Spor alanlarında da eğitim almaya devam ediyorum

OKULDAN EVE MUTLU DÖNMELİLER

-Yakuplu Ortaokulu’nda ne gibi çalışmalarınız olacak?

Beylikdüzü Yakuplu Ortaokuluna müdür olarak atandıktan oluşturduğumuz altyapı ile 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlangıcından bu yana kıymetli müdür yardımcılarım Selçuk SEL ve Nursena DEDEGİL ile yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler için okul iklimi çok önemli.  Mutlu eğitimciler daha da özverili eğitimcilere dönüşüyor. Yeni Maarif Eğitim Sistemi içerisinde Yönetim- öğretmen- Veli ve öğrenci ile oluşturulan bu çark tüm paydaşların keyif aldığı Mutlu ve verimli bir eğitim öğretim ortamının zeminin temelini oluşturuyor. Eğitimcilerimiz Yönetimin, Rehberlik birimimiz ile işbirliği içerisinde Öğrencilere tek düze bakış değil olayları farklı yorumlama sorunlara çözüm üretmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yaptırıyor. Çocuklarımızın sosyal kültürel alanda aktif olmalarını sağlamak için sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyor, çocuklarımızın aktif rol almaları sağlanıyor.Tüm paydaşlarımıza değer vermek birinci önceliğimiz. Okulumuzda idarecilerimizden Öğretmenimize Temizlik personelimizden öğrencilerimize kadar herkesin mutlu bir şekilde evlerine dönmelerini istiyoruz. Çünkü sevgi mutluluk, mutluluğun da başarıyı getireceğine inanıyoruz.

YETENEKLERİ KEŞFETMEYE ÇALIŞIYORUZ

-Yetenek keşfi de yapacaksanız doğru mu?

Çocukların başarısını onların ilgi alanları belirler bu amaçla biz okulamızda çok sayıda kulüp kurduk. Burada akademik altyapısı olan öğrencileri destekleyerek okulun başarısını artıracağız. Özel öğrenciler için Destek eğitim sınıflarında bireysel eğitimin yanı sıra, müzik ve görsel sanatlar yeteneği olan öğrencilere de onların bu yeteneklerini geliştirecek destekleri sağlıyoruz. Amacımız bu yetenekli çocuklarımızın; Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Liselerine gitmeleri ve yeteneklerini daha da geliştirmeleri.

ÇOCUKLARA VİZYON KATMAK İSTİYORUZ

-Diğer projeleriniz neler?

Yakuplu Ortaokulu olarak ERASMUP projeleri çerçevesinde yurt dışındaki okullarla birlikte ortak projeler gerçekleştireceğiz. Çocuklarımız bu projelerle o ülkeden gelecek öğrencileri misafir ederken kendileri de proje ortağı ülkelere giderek oranın eğitimini, kültürünü görecek o şehirleri tanıyacak. Bu da onlara yeni vizyon katacak. Yine Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı Sanat Merkezleri ile ortak olarak hayata geçireceğimiz projelerle okulumuza yepyeni bir vizyon sağlayacak ve eğitim çıtasını tüm öğretmen arkadaşlarımızla birlikte yukarıya çıkartacağız. Biz şunu biliyoruz, çocuklar bizim geleceğimiz, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamalıyız ve bunu bir görev olarak değil bir eğitim gönüllüsü olarak yapmalıyız.”

Haber: Burak GüNEY- Dünya Haber Ajansı (DHA)

YORUM YAP