DOLAR 34,2693 % -0.03
EURO 37,0925 % 0.15
STERLIN 44,4108 % 0.14
FRANG 39,5497 % -0.08
ALTIN 2.994,74 % 0,07
BITCOIN 66.473,15 -1.94

Başsavcı Doç. Dr. Turhan: Biz kanunlara göre hareket ederiz

Yayınlanma Tarihi : Google News
Başsavcı Doç. Dr. Turhan: Biz kanunlara göre hareket ederiz
0

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik ile Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Doç. Dr. Aydın Turhan’a nezaket ziyaretinde bulundular.

TİNGADER Genel Başkan Mehmet Ali Çelik ziyaret sırasında, cezasızlık algısına değindi ve “Toplumda, ‘polisin güçlükle yakaladığı suçlu adliyede serbest bırakılıyor’ şeklinde bir algı var. ‘Cezaevleri dolu’ diye mi yargıçlar böyle bir inisiyatif kullanıyor, bu konu ile alakalı toplumu aydınlatacak bir açıklama yapar mısınız?” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Doç. Dr. Aydın Turhal da, cezaevlerinin dolu olması nedeniyle suçluların serbest bırakılması şeklindeki düşüncenin yanlış olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

Biz kanunlara göre hareket ederiz. İşlenen suça bakar ve yasalarda bu suçun karşılığı neyse onu uygularız. Cezaevine girmesi gereken bir zanlıyı cezaevi dolu diye inisiyatif kullanıp serbest bırakma gibi davranış mağdur kişiye haksızlık olur. 9. Yargı Paketi ile ilgili TBMM’de nasıl bir karar çıkar bilemiyoruz ancak cezaların alt ve üst sınırlarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılabilir.

TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk ise kamuoyunda 9. Yargı Paketi’nde daha adil düzenlemeler yapılacağı yönünde beklentiler olduğunu vurgulayarak, “Bir önceki ziyaretimizde doktor olan unvanınıza bu ziyaretimizde doçentliğin eklendiğini gördük, tebrik ederiz” şeklinde konuştu.

Başsavcı Doç. Dr. Aydın Turhan da hem ziyaret hem de güzel dilekler için TİNGADER heyetine teşekkür etti.

(Ayşegül SERÇE)

YORUM YAP