Aslına bakıldığında internetten alışveriş yapmak ile fiziksel bir mağazadan alışveriş yapmak arasında herhangi bir fark bulunmuyor. Çünkü e-ticaret firmaları hem müşterilerinin güvenli alışveriş deneyimi yaşayabilmesi hem de marka itibarlarını korumak için e-ticaret sitelerindeki güvenlik önlemlerini arttırıyor.
Bir alışveriş sitesinin güvenli olduğunu nasıl anlarız?
Alışveriş sitelerinde ödeme sayfasında mutlaka “https” etiketi ve kilit işareti bulunmalıdır. Fiyat bilgisi diğer sitelerle karşılaştırılmalıdır. Sitede kullanılan Türkçe’nin düzgün olup olmadığına bakılmalıdır. Sitenin yanlarından çıkan fazla sayıda reklam olup olmadığına dikkat edilmelidir
Sanal alışveriş pandemi sonrası ülkemizde ve dünyada çok yaygınlaştı. Bu alışverişlerde bazen resimlerde gördüğümüzden farklı ürünler gelip bizleri hayal kırıklığına uğratsa da evimize kadar gelen bu hizmetten vazgeçemiyoruz.
Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz “modaduygumbutik” sahibi Mustafa Budak “İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde güvendiğiniz sitelerden yapmanız gerekiyor, fiyatı normalin çok altında ise, yapılan yorumlar çoğunlukla olumsuz ise ordan alışveriş yapmamanızı tavsiye ediyorum. Biz kendi atölyemizde ürettiğimiz ürünleri hatalı, bozuk,çizik,yırtık gibi defolu gönderilmemesi için 3 kalite kontrolden geçiriyoruz,modaduygumbutik İNSTAGRAM sayfamızdan aylık ortalama 2500-3000 civarında gönderdiğimiz kargolardan yaptığımız satışlarda bugüne kadar bu tür şikayet almadık. Tek sıkıntımız müşterilerimizin beden seçiminden bazen yanlış tercihleri oluyor. INSTAĞRAM’da çok kısa sürede 273 bin takipçi sayısına ulaşmamız müşterilerimizin bize olan güvenini yansıtmaktadır.” diye konuştu.
iye konuştu.